Advocaten: Onderzoek verdachten mislukte liquidatie onrechtmatig

Gepubliceerd op: 04-02-2021

(...) "De vermoede schutters die op 5 november 2015 met automatische wapens zeker 34 kogels op R. hebben afgevuurd in Diemen-Noord, Atif M. (34) en Qio C. (28) waren ruim twee maanden tevoren toevallig in beeld gekomen van de recherche. Een observatieteam hield in de avond van 27 augustus vanwege een ander onderzoek de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Anass el A. in de gaten, alias 'Boeloeloe'." Hij reed op een scooter weg bij het beruchte waterpijpcafé Fayrouz aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Een Fiat 500 reed met aanvankelijk gedoofde lichten achter de scooter aan. El A. reed door rood, de Fiat ook. Aangezien El A. al eens was gewaarschuwd voor een aanslag op zijn leven, vreesden de leden van het observatieteam dat de inzittenden van de Fiat het op hem hadden gemunt.

14 april 2017

Advocaten: Onderzoek verdachten mislukte liquidatie onrechtmatig

Citaten: Parool, 2017

“De rechtbank moet de hele strafzaak tegen de verdachten van de mislukte liquidatie van de Amsterdamse crimineel Peter R. van tafel vegen, stellen hun advocaten. Politie en justitie zijn het onderzoek in hun visie onrechtmatig begonnen.”

“Volgens advocaten Adam Doesburg en Adi van Koningsveld van Qio C. en Karim S. deed de politie die tweede aanhouding onder valse voorwendselen. Niet de gestolen kentekenplaat was volgens de raadslieden de reden de Fiat weer aan de kant te zetten, maar het vermoeden dat de inzittenden de liquidatie van Anass el A. voorbereidden.”