'Dader met enkelband zit met biertje op de bank en lacht iedereen uit'

Gepubliceerd op: 04-02-2021

"PVV-Kamerlid Gidi Markuszower wil dat de enkelband wordt afgeschaft. Criminelen die thuis zitten met een dergelijk apparaat gaan volgens Markuszower vaak door met misdaden plegen. (...)" “Wij kiezen voor de slachtoffers en niet voor de daders”, zei Markuszower in WNL op Zaterdag. Volgens het Kamerlid zitten daders met een enkelband lachend op de bank met een biertje in hun hand en slaan ze toe wanneer ze willen. “Er lopen verkrachters en moordenaars rond die doorgaan met moorden en verkrachten bij een enkelband”, zei Markuszower.

13 mei 2017

Citaat: WNL, 2017

“Advocaat Adi van Koningsveld van Van Koningsveld Boomstra was ook te gast bij WNL op Zaterdag en verdedigde het gebruik van de enkelband juist. Zij stelde dat 98 procent van de enkelband-dragers het ding niet losknipt. Van Koningsveld benadrukte dat mensen met een enkelband geen levenslang hebben gekregen daarom geresocialiseerd moeten worden voor een terugkeer naar de maatschappij. De enkelband zou daarbij een rol kunnen spelen.

Volgens Koningsveld krijgen kansloze gevallen geen enkelband. De maatregel zou bovendien recidive tegengaan en dat zou in de toekomst weer slachtoffers voorkomen.”