'Heks' hoeft cel niet meer in

Gepubliceerd op: 04-02-2021

(...) "Ze werd ervan verdacht dat ze geld verdiende met het illegaal behandelen van verslaafden met het middel ibogaïne. Haar behandelmethode leverde haar de bijnaam de 'ibogaïneheks van Kockengen'. Een aantal patiënten overleed na of tijdens de behandeling. De 28-jarige Zwitser raakte zo in paniek dat hij 's nachts de snelweg A2 opliep en door een vrachtwagen werd doodgereden."

12 november 2014

 Citaten: Algemeen Dagblad, 2014

“De 55-jarige Sara Glatt uit Kockengen is veroordeeld tot 141 dagen celstraf, precies het aantal dagen dat ze in voorarrest zat. Ze hoeft geen schadevergoeding te betalen.

Die uitspraak heeft de Utrechtse rechtbank vanmiddag gedaan. Ze heeft een Zwitserse cliënt weliswaar in hulpeloze toestand achtergelaten, wat op zich strafbaar is, maar zijn dood kan haar niet aangerekend worden, vindt de rechtbank. Dat geldt ook voor de dood van anderen.”

“Glatt is al langer onvindbaar. Ze is volgens haar advocaat Willem Hajo Boomstra, die erg tevreden is over de uitspraak, wel in Nederland. Ze duikt volgens hem ook snel weer op.”