Sander Schimmelpennick reageert op 'aanklacht wegens smaad'

Gepubliceerd op: 04-02-2021

(...) "Sander schreef in zijn column in de Volkskrant over de soap van de FvD en de partijgenoten die Thierry afvielen. Over Eva Vlaardingerbroek schreef hij: "Eva Vlaardingerbroek, Thierry's tranentrekkende televisiebeul, is het ongeloofwaardigst van allemaal. Met haar vriend Julien Rochedy, eveneens een goede vriend van Baudet, maakt ze op YouTube filmpjes over nut en noodzaak van apartheid." Dit is echter niet helemaal waar. Eva's vriend Julien heeft inderdaad filmpjes gemaakt over apartheid, maar Eva was daar niet bij betrokken. Het is door de Volkskrant gerectificeerd, maar volgens de advocaat van Eva was dat niet de gewenste rectificatie en schaadt het haar. Daarom zouden zij Sander willen aanklagen wegens smaad, vertelt hij in zijn Zelfspodcast."

20 December 2020

Citaat: Shownieuws, 2020

Sander Schimmelpenninck lijkt een aanklacht wegens smaad aan zijn broek te krijgen. Oud-FVD'er Eva Vlaardingerbroek wil hem voor het gerecht slepen vanwege enkele uitspraken...

Citaat: Telegraaf, 2020

“Aanleiding is een column in de Volkskrant, waarin Schimmelpennick beweert dat Vlaardingerbroek met haar vriend Julien Rochedy filmpjes heeft gemaakt over nut en noodzaak van Apartheid. Zijn uitingen zijn aantoobaar onwaar en strafrechtelijk te kwalificeren als het opzettelijk aantasten van de eer en goede naam van Eva Vlaardingerbroek, met het doel daaraan ruchtbaarheid”, aldus adovcaat Richard van der Weide, die zich met collega mr. Adi van Koningsveld op de zaak heeft gestort.”