Strafzaak steekincident architect onderbroken

Gepubliceerd op: 04-02-2021

(...) "P. stak in februari ernstig verward en uit het niets architect Marcel van der Schalk neer voor diens kantoor aan huis op de Amsterdamse Keizersgracht. Justitie had om uitstel en nieuwe onderzoeken verzocht, de rechtbank wijst die gevraagde onderzoeken af, maar stelt wel zelf een reeks nadere vragen aan het Openbaar Ministerie en aan de deskundigen die eerder over P.'s psyche hadden gerapporteerd."

19 juli 2016

Citaten: Parool, 2016

‘Strafzaak steekincident architect onderbroken’

 “De rechtbank onderbreekt de strafzaak tegen de Italiaanse student Stefano P. (24) voor nader onderzoek en gaat pas 29 augustus verder.

P. stak in februari ernstig verward en uit het niets architect Marcel van der Schalk neer voor diens kantoor aan huis op de Amsterdamse Keizersgracht.”

“Advocaat Willem-Hajo Boomstra van P. verzet zich tegen uitstel. Hij noemde het 'een kwalijke actie' dat Wijffels aan het eind van de middag met haar verzoek kwam, na het verhoor van de psycholoog.

"Het komt vaker voor dat deskundigen gevraagd wordt te rapporteren en dat het Openbaar Ministerie dan ineens nieuw onderzoek wil als de uitkomsten niet in haar straatje past. De voorbeelden van zaken die mis zouden kunnen gaan, staan al lang in het dossier. Ik zie geen reden dit hele circus ik weet niet hoe lang aan te houden nu."