'Zo gaat het eraan toe in rechtsextremistische chatgroepen'

Gepubliceerd op: 04-02-2021

(...) "We kregen via een infiltrant inzage in talloze chatberichten van een Nederlands rechtsextremistisch netwerk. In de chats worden alledaagse gesprekken afgewisseld met gedachtes over een rassenoorlog. Ook poseren de leden met nazi-vlaggen en messen en wordt er vrijuit gefantaseerd over een aanslag op premier Mark Rutte. De jongste in de groep is 14 jaar. We verdiepten ons in de wereld van het rechts-extremisme, die voor veel jongeren begint "als grapje" maar al gauw serieuzer wordt:"

2  januari 2021

Citaten: NOS, 2021

‘Zo gaat het eraan toe in rechtsextremistische chatgroepen’

“Rechts-extremisten radicaliseren op steeds jongere leeftijd, waarschuwen deskundigen. Nieuwsuur dook daarom in de onlinewereld waarin het extremistische gedachtegoed wordt gedeeld.”

“Onder hen ook Kay van P., een racist die in december tot een celstraf wegens gedetailleerd dreigen met een moordaanslag op Sylvana Simons. Kay van P. is eind december veroordeeld. Hem is een straf opgelegd van vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, conform de eis van het OM. Zijn advocaat heeft gezegd dat hij in hoger beroep gaat.”